Malika

Malika

Malika kwam haar enkele maanden geleden als eerste registeren voor de functie van ‘administratief medewerker’ bij het Sociaal Huis van Mechelen. Sindsdien kreeg ze de kans om zichzelf te bewijzen op de werkvloer. Een kans die ze met beide handen heeft gegrepen! Ondertussen is ze al helemaal ingewerkt en is ze dolgelukkig op haar nieuwe job.

Marleen

Marleen

Marleen is verantwoordelijk voor het administratieve team binnen het Sociaal Huis Mechelen en heeft enkele maanden geleden besloten om een vacature te lanceren via 12work. Een spannende ervaring maar ze zou het zo opnieuw doen! Ze is heel blij dat Malika op deze manier de kans heeft gekregen om haar droomjob uit te oefenen.

Waarom heb je je ingeschreven voor de vacature via 12work?

Het is een andere manier van solliciteren, makkelijker ook, het is gewoon echt een kans! Ik had een vast contract op het moment dat ik mij ging inschrijven maar omdat een administratieve job echt mijn droom was moest ik deze kans gewoon grijpen. Ik moest echt de eerste zijn!

Waarom heb je besloten een vacature te lanceren via 12work?

12work is een initiatief vanuit de Sociale dienst, stad Mechelen maar we hadden zelf nog niet de kans gehad om een vacature te lanceren via deze weg. Toen bleek dat we op zoek moesten gaan naar een nieuwe collega besloten we onmiddellijk om onze zoektocht via 12work te laten verlopen.

Je stond al heel vroeg te wachten om in te schrijven. Had je verwacht dat er zoveel andere mensen zouden inschrijven?

Ik had echt geen idee. Ik wist niet goed wat te verwachten want heb deze procedure nog nooit meegemaakt. Eerst dacht ik om 10 uur te komen, dan dacht ik om 9, uiteindelijk stond ik er al om 8 uur, helemaal alleen, als eerste! Ik wou deze kans echt niet missen door te laat te komen. Achteraf gezien was het een goed idee om zo vroeg te komen anders was ik hier nu niet. De dag nadien kon ik niet stoppen met lachen, ik was gewoonweg eerst!!

De inschrijvingsdagen waren een groot succes. Had je verwacht dat er zoveel kandidaten zouden langskomen?

Ik had wel verwacht dat er heel wat kandidaten zouden langskomen vermits een administratieve job bij de stad Mechelen altijd veel kandidaten aantrekt.  Maar de procedure tot selectie verloopt hier natuurlijk helemaal anders, het was dus voor ons ook afwachten hoe het allemaal zou verlopen.  

De volgende stap was de kennismaking met Marleen, je leidinggevende. Met welk gevoel ging je naar dit gesprek?

Gewoon met een glimlach en goede gedachten :) Ik had met mijn vorige werkgever afgesproken dat ik altijd terug kon keren naar mijn oude job als het niets werd, dus ik had eigenlijk niets te verliezen. Ik heb mij niet speciaal voorbereid op de kennismaking. Ik ben gewoon als mezelf gegaan.

De volgende stap was de kennismaking met Malika, je toekomstige medewerker. Met welk gevoel ging je naar dit gesprek?

Ik was vooral heel benieuwd naar de kennismaking met Malika, het blijft toch spannend om te weten te komen wie nu die eerste kandidaat op de lijst is. Ik moet zeggen dat ik toch een beetje schrik had. Je weet niet goed wat je moet verwachten hé, het kon echt alle kanten op. Voor het gesprek plaatsvond heb ik mij goed geïnformeerd bij Ellen en Marleen (medewerkers 12work). Omdat het geen sollicitatiegesprek was en dus helemaal anders verloopt dan ik gewoon ben had ik op voorhand wel wat alternatieve vragen voorbereid.

Wie denk je dat het zenuwachtigste was op het kennismakingsmoment? Wat was je eerste indruk van Marleen?

Niemand denk ik :) Ik was echt op mijn gemak, had geen zenuwen of stress. Het gesprek verliep super en alle twijfels die ik nog had waren meteen verdwenen. Ik twijfelde vooral of de job niet te zwaar zou zijn, of het niet te moeilijk was voor mij, maar Marleen gaf me meteen een goed gevoel, geen ‘baas’ gevoel.

Wie denk je dat het zenuwachtigste was op het kennismakingsmoment? Wat was je eerste indruk van Malika?

Ik denk Malika zelf :)! Malika stond te wachten om kennis te maken en toverde meteen een hele grote glimlach tevoorschijn.  Haar enthousiasme om in deze job te kunnen starten was groot.  Dat was natuurlijk heel fijn om te zien. Bovendien waren de raakpunten naar verwachtingen in deze job meer dan voldoende. Om haar dan effectief de kans te geven tot aanwerving gaf een heel leuk en goed gevoel.

Hoe verliepen de eerste weken van jullie samenwerking?

Ik ben heel goed opgevangen door de collega’s hier, ze hebben mij goed opgeleid, ondersteund en hebben mij helemaal gerustgesteld.  Ik wou echt niemand teleurstellen dus ik deed altijd mijn best.

Hoe verliepen de eerste weken van jullie samenwerking?

Ik denk dat ik dan pas zenuwachtig werd omdat je op voorhand moeilijk kan inschatten hoe het nu effectief gaat verlopen.  Om in tijden van ‘verplicht telewerken’ op te starten in een nieuwe job, is niet zo evident. Gelukkig waren verschillende collega’s bereid om Malika op te leiden op kantoor.  Malika was zeer dankbaar voor elke nieuwe taak die ze mocht uitvoeren en bleek snel met de materie weg te zijn.  

Welk compliment zou je aan Marleen  willen geven?

Marleen is echt tof,tof,tof. Normaal hebben we altijd in ons hoofd ‘oh je moet serieus zijn bij je baas of op je hoede zijn’ maar dat is hier echt niet het geval :) Ik kom heel blij naar mijn werk. Chapeau Marleen, echt dankjewel!

Welk compliment zou je aan Malika willen geven?

Doe zo verder Malika! Je bent een goede aanwinst voor ons team. Je bent met een smile binnengekomen en hebt hem nog altijd, heel leuk om te zien!

Zou je het opnieuw doen? Waarom zou je 12work aanraden?

Zeker en vast! Ik heb nog nooit zoiets goed gedaan!

Zou je het opnieuw doen? Waarom zou je 12work aanraden?

Ja!  De aanwervingsprocedure om een collega via 12Work aan te werven is veel makkelijker en sneller. De hele procedure wordt prima begeleid door de medewerkers van 12work!  Het is echt een ideale formule. Hier is het alvast goed bevallen!